Наслов:

ВИСТИНСКО КОНЦЕРТНО ДОЖИВУВАЊЕ


Издадено на: 26.05.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3945 | Страна: 5

Програма:
Предиграта „Кориолан“ од Лудвиг ван Бетовен, Концерт за виолина и оркестар во Е мол од Феликс Менделсон, Концерт за виолина и оркестар во Де дур од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Скопска филхармонија; Тодор Скаловски - диригент, Р. Македонија; Хенри Шеринг - виолина, Германија

Клучни зборови:
1957 Бранко Каракаш Концерт виолина и оркестар Де дур Концерт виолина и оркестар Е мол Лудвиг ван Бетовен Петар Илич Чајковски Предигра Кориолан Скопска филхармонија Тодор Скаловски Феликс Менделсон Хенри Шеринг

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат