Наслов:

КОНТРАСТИ


Објавено на: 19.05.1957
Автор: Властимир Николовски
Периодика: Разгледи
Број: 11 | Страна: 11

Програма:
Јозеф Хајдн: Квартет во Бе дур опус 50, Феликс Менделсон: Квартет во Е мол опус 44, Бела Барток: Четврт квартет, Петар Илич Чајковски: Концерт за пијано и оркестар во Бе мол, Боѓидар Трудиќ: Суита, Франц Лист: Симфониска поема „Прелудиум“,
Учесници:
Квартет „Татраи“, Звонко Марасовиќ–пијано, Македонска филхармонија,

Клучни зборови:
Квартет „Татраи“ Звонко Марасовиќ Боѓидар Трудиќ: Суита Петар Илич Чајковски Франц Лист Феликс Менделсон 1957 Властимир Николовски Бела Барток Македонска филхармонија Јозеф Хајдн

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат