Наслов:

ПЕТНАЕСЕТТИ КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 16.05.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3935 | Страна: 5

Програма:
Предиграта „Прометеј“ од Лудвиг ван Бетовен, „Призрен“ од Божидар Трудиќ, Симфониска поема „Прелудиум“ од Франц Лист, Концерт за пијано и оркестар во Бе мол од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Зденко Марасовиќ - пијано, Србија; Саво Челебиќ - диригент, Србија

Клучни зборови:
1957 Божидар Трудиќ Бранко Каракаш Зденко Марасовиќ Концерт пијано и оркестар Бе мол Лудвиг ван Бетовен Петар Илич Чајковски Предиграта Прометеј Саво Челебиќ Симфониска поема Прелудиум Скопска филхармонија Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат