Наслов:

КОНЦЕРТ НА МЛАДИНСКИОТ КАМЕРЕН АНСАМБЛ ОД НОВИ САД


Издадено на: 12.05.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3931 | Страна: 5

Програма:
Кантата за хор, оркестар и солисти од Џовани Батиста Перголези
Учесници:
Младински камерен ансамбл, Србија; Рудолф Бручи - диригент, Србија; Јела Керешевиќ - алт, Србија; Јасмен Пачински - сопран, Србија

Клучни зборови:
1957 Бранко Каракаш Дом на ЈНА Женски камерен хор Јасмен Пачински Јела Керешевиќ Младински камерен ансамбл Нови Сад Рудолф Бручи Школски камерен оркестар

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат