Наслов:

НАШИ СТУДЕНТИ СЕ АФИРМИРАА


Издадено на: 05.05.1957
Автор: Васил Ќортошев
Периодика: Нова Македонија
Број: 3924 | Страна: 5

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во Е мол од Феликс Менделсон, „Трагична увертира“ од Јоханес Брамс, Концерт за пијано и оркестар во Де мол од Роберт Шуман
Учесници:
Загрепска филхармонија; Фимчо Муратовски–диригент, Р. Македонија; Тонко Ниниќ–виолина; Светлана Органџиева–пијано

Клучни зборови:
1957 Васил Ќортошев Загрепска филхармонија Јоханес Брамс Концерт виолина и оркестар Е мол Концерт за пијано и оркестар Де мол Милан Хорват Музичка академија Загреб Роберт Шуман Светлана Органџиева Тонко Ниниќ Трагична увертира Феликс Менделсон Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат