Наслов:

ПРВ КАМЕРЕН КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 17.04.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3908 | Страна: 4

Програма:
„Токата“ од Џироламо Фрескобалди, „Шпањолета“ од Распони, „Павана“ од Барбети, „Ларго“ од Енцо Барили, Концерт за обоа и оркестар од Џовани Батиста Перголези/Џон Барбироли, Суита од Хенри Персл, Концерт за гудачки оркестар од Иван Јарновиќ
Учесници:
Тодор Скаловски - диригент, Р. Македонија; Киро Давидовски - обоа, Р. Македонија

Клучни зборови:
1957 Барбети Бранко Каракаш Енцо Барили Иван Јарновиќ Киро Давидовски Концерт гудачки оркестар Концерт обоа и оркестар Ларго Павана Распони Скопска филхармонија Суита Тодор Скаловски Токата Хенри Персл Џироламо Фрескобалди Џовани Батиста Перголези Џон Барбироли Шпањолета

Оригинален извадок: