Наслов:

ТРИНАЕСЕТТИ КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 11.04.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3902 | Страна: 4

Програма:
Увертира „Оберон“ од Карл Марија Вебер, Концерт за виолинчело и оркестар во Бе дур од Луиџи Бокерини, Концертна свита од Илија Маринковиќ, Симфонија бр. 47 „Јупитер“ во Це дур од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Илија Маринковиќ - диригент, Србија; Богомир Чеховин - виолончело, Р. Македонија

Клучни зборови:
1957 Богомир Чеховин Бранко Каракаш Волфганг Амадеус Моцарт Дом на ЈНА Илија Маринковиќ Јупитер Це дур Карл Марија Вебер Концерт виолинчело и оркестар Бе дур Концертна свита Луиџи Бокерини Симфонија бр. 47 Скопска филхармонија Увертира Оберон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат