Наслов:

ПРЕМИЕРА НА БАЛЕТОТ „ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО“


Издадено на: 07.04.1957
Автор: Владо Атанасов
Периодика: Разгледи
Број: 8 | Страна: 9

Програма:
Балет „Лебедово езеро“ од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Ино Перишиќ–диригент; солисти: Натка Пенушлиска, Перица Масларовски, Јанка Атанасова, Паковска, Сиљанова, Константин Лашков, Поповска, Дорошева, Милосављева, Петковска, Сувачаревиќ, Пакашки

Клучни зборови:
1957 Владо Атанасов Дорошева Ѓорѓи Македонски Ино Перишиќ Јанка Атанасова Константин Лашков Лебедово езеро Милосављева Натка Пенушлиска Пакашки Паковска Перица Масларовски Петар Илич Чајковски Петковска Поповска Сиљанова Сувачаревиќ Тома Владимирски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат