Наслов:

КОНЦЕРТ НА ЕЛЕФТЕРИО ПАПАСТАВРО


Објавено на: 04.04.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3898 | Страна: 5

Програма:
Варијации на Моцартова тема од Лудвиг ван Бетовен, Свита во Це дур и Сарабанда од Јохан Себастијан Бах, Соната во A дур од Луиџи Бокерини, Фантазија оп. 73 од Роберт Шуман, „Адаџо кон вариационе“ од Оторино Респиги, „Грчка песна“ од Селигман, „Запатеадо“ од Пабло де Сарасати
Учесници:
Елефтерио Папаставро - виолончело, Грција; Ладислав Палфи - пијано, Р. Македонија

Клучни зборови:
Роберт Шуман Свита Це дур Бранко Каракаш Сарабанда Лудвиг ван Бетовен Соната A дур Фантазија оп. 73 Луиџи Бокерини Адаџо кон вариационе Дом на ЈНА Оторино Респиги Ладислав Палфи Грчка песна Јохан Себастијан Бах Селигман Запатеадо 1957 Пабло де Сарасате Елефтерио Папаставро Варијации Моцартова тема

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат