Наслов:

СИБЕЛИУСОВАТА ВЕЧЕР


Издадено на: 27.03.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3887 | Страна: 4

Програма:
Симфонија бр. 1 оп. 39 Е мол, Симфониските поеми„Легенда“ и „Финска“ од Јан Сибелиус
Учесници:
Арво Аираксинен - диригент, Финска; Скопска филхармонија

Клучни зборови:
1957 Арво Аираксинен Бранко Каракаш Дом на ЈНА Јан Сибелиус Легенда Симфонија бр. 1 оп. 39 Е мол Симфониска поема Скопска филхармонија Финска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат