Наслов:

КОНЦЕРТ НА „ТАНЕЦ“ ВО ДОМОТ HA ЈНА ВО СКОПЈЕ


Издадено на: 24.03.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3884
Програма:
„Соборски игри“, „Врличко оро“, „Арамиска игра“, „Банатско надигрување со ножеви“, „Десет српски народни ора“, „Хрватски народни игри“, „Барањска хумореска“, „Шоте“
Учесници:
Танец - ансамбл на народни игри и песни, Р. Македонија; играчи: Данчо Ефтимовски, Вера Шијаковиќ, Десанка Арсова, Атанас Коларовски; пејачи: Драгица Николова, Александар Сариевски

Клучни зборови:
1957 Александар Сариевски Арамиска игра Атанас Коларовски Банатско надигрување со ножеви Бранко Каракаш Танец Дом на ЈНА Вера Шијаковиќ Врличко оро Данчо Ефтимовски Десанка Арсова Десет српски народни ора Драгица Николова Соборски игри Хрватски народни игри Барањска Хумореска Шоте

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат