Наслов:

ЕДНО ГОСТУВАЊЕ ВО СКОПСКАТА ОПЕРА


Издадено на: 10.03.1957
Автор: Владо Атанасов
Периодика: Разгледи
Број: 6 | Страна: 11

Програма:
Оперите „Тоска“ од Џакомо Пучини и „Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
Скопска опера, Сергеј Форетиќ–тенор, Р. Хрватска;

Клучни зборови:
1957 Аида Владо Атанасов Сергеј Форетиќ Тоска Џакомо Пучини Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат