Наслов:

ДЕСЕТИОТ КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 10.03.1957
Автор: Петре Богданов-Кочко
Периодика: Разгледи
Број: 6 | Страна: 6

Програма:
Меѓуигра бр. 3 и музика од „Розамунда“ од Франц Шуберт, Концерт за две виолини и оркестар од Јохан Себастијан Бах, Симфонија бр. 5 од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Скопска филхармонија, Р. Македонија; Фолкер Вангенхајм - диригент, Р. Германија; Божо Горше–виолина; Мирко Горше - виолина

Клучни зборови:
1957 Божо Горше Јохан Себастијан Бах Концерт за две виолини и оркестар Лудвиг ван Бетовен Меѓуигра бр. 3 Мирко Горше Петре Богданов Кочко Розамунда Симфонија бр. 5 Скопска филхармонија Фолкер Вангенхајм Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат