Наслов:

ДЕСЕТТИ КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 01.03.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3861 | Страна: 4

Програма:
Концерт за две виолини и оркестар во Де мол од Јохан Себастијан Бах, Розамунда (Меѓуигра бр. 3, Балетска игра бр. 2) од Франц Шуберт, Симфонија бр. 5 од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Фолкер Вангенхајм - диригент, Германија; Мирко Горше - виолина, Хрватска; Божо Горше - виолина, Хрватска

Клучни зборови:
1957 Балетска игра бр. 2 Божо Горше Бранко Каракаш Јохан Себастијан Бах Концерт две виолини оркестар Де мол Лудвиг ван Бетовен Меѓуигра бр. 3 Мирко Горше Розамунда Симфонија бр. 5 Скопска филхармонија Фолкер Вангенхајм Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат