Наслов:

ОСИЕЧКИОТ ТЕНОР СЕРГЕЈ ФОРЕТИЌ ВО „ТОСКА“


Објавено на: 23.02.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3855 | Страна: 4

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Хор и оркестар на Скопската опера; Ино Перишиќ - диригент, Хрватска; Сергеј Форетиќ - тенор; останати улоги: Ана Иванишевиќ, Анте Марушиќ, Коста Шуваковиќ

Клучни зборови:
Хор и оркестар на Скопската опера Коста Шуваковиќ Тоска Ино Перишиќ Анте Марушиќ опера 1957 Џакомо Пучини Ана Иванишевиќ Сергеј Форетиќ Бранко Каракаш

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат