Наслов:

КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА ОСКАР ДАНОН


Издадено на: 13.01.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3814 | Страна: 5

Програма:
Симфонија во Це дур од Жорж Бизе, Увертира од операта „Кнез Игор“ од Александар Бородин, Симфониска поема „Влтава“ од Беджих Сметана, 7 лирски љубовни песни „Незнанка“ од Оскар Данон
Учесници:
Скопска филхармонија, Р. Македонија; Оскар Данон - диригент, Србија; Душан Поповиќ - бас, Србија

Клучни зборови:
1957 Александар Бородин Беджих Сметана Бранко Каракаш Влтава Душан Поповиќ Жорж Бизе Кнез Игор лирски љубовни песни Незнанка Оскар Данон Симфонија Це дур симфониска поема мојата татковина Скопска филхармонија Увертира

Оригинален извадок: