Наслов:

КОНЦЕРТ НА АЛЕКСАНДАР УНИНСКИ ВО ДОМОТ НА ЈНА


Објавено на: 01.01.1957
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Клавирски варијации од Моцарт, Соната за пијано во f-moll оп. 5 од Брамс, Две мазурки и три етиди од Шопен и Три моменти од балетот „Петрушка“ од Стравински.
Учесници:
Александар Унински - пијано

Клучни зборови:
Брамс Александар Унински Три етиди Клавирски варијации Радио Скопје Соната за пијано во f-moll оп. 5 1957 Три моменти од балетот Петрушка Стравински Моцарт Две мазурки Драгослав Ортаков Шопен

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат