Наслов:

МОЦАРТОВИОТ “РЕКВИЕМ” ВО ИЗВЕДБА НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА И ОПЕРСКИОТ ХОР


Издадено на: 28.12.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3800 | Страна: 5

Програма:
Реквием од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Скопска филхармонија; Хор на Скопска опера; Тодор Скаловски - диригент, Р. Македонија; Павлина Апостолова - сопран, Р. Македонија.; Ана Липша - Тофовиќ - алт, Р. Македонија; Петре Богданов - Кочко–тенор, Р. Македонија; Методија Илиевски - бас, Р. Македонија

Клучни зборови:
1956 Ана Липша Тофовиќ Бранко Каракаш Волфганг Амадеус Моцарт Дом на ЈНА Методија Илиевски опера Павлина Апостолова Петре Богданов Кочко Реквием Скопска филхармонија Тодор Скаловски хор

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат