Наслов:

КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР НА МАКЕДОНСКАТА КАМЕРНА МУЗИКА


Објавено на: 05.12.1956
Автор: Тодор Скаловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 3777 | Страна: 4

Програма:
Композиции од Трајко Прокопиев, Стефан Гајдов, Петре Богданов-Кочко, Благоја Ивановски, Тодор Скаловски и други.
Учесници:
Ана Липша - Тофовиќ - алт, Р. Македонија; Зина Креља - сопран, Хрватска; Љупка Апостолова - сопран, Р. Македонија; Ладислав Палфи - пијано, Р. Македонија; Методија Илиевски–бас, Р. Македонија; Скопски радио квартет

Клучни зборови:
Петре Богданов Кочко Благоја Ивановски Стефан Гајдов Ладислаф Палфи Тодор Скаловски Скопски радио квартет Павлина Апостолова 1956 Трајко Прокопиев Зина Креља Методија Илиевски Ана Липша Тофовиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат