Наслов:

ЖИЗЕЛА И ШТРАУСИЈАДА–ПРВА ПРЕМИЕРА НА СКОПСКИОТ БАЛЕТ


Објавено на: 17.11.1956
Автор: Владо Атанасов
Периодика: Разгледи
Број: 24 | Страна: 11

Програма:
Адолф Адам: Жизел, Јохан, Јозеф и Едвард Штраус: Штраусијада
Учесници:
Скопски балет, Нина Кирсанова, кореограф и режисер, Натка Пенушлиска, Елпида Паковска, Поповска, Силјанова, Јован Пашти, Јанка Атанасова, Жика Сувачаревиќ, Перица Масларовски, Смика Силјанова, Емилија Џипунова, Т. Петковска, Василије Поповиќ Цицо, Мира Глишиќ, Трајко Прокопиев

Клучни зборови:
Владо Атанасов Скопски балет кореограф и режисер Елпида Паковска Натка Пенушлиска Јован Пашти Поповска 1956 Силјанова Трајко Прокопиев Јанка Атанасова Мира Глишиќ Жика Сувачаревиќ Василије Поповиќ Цицо Перица Масларовски Емилија Џипунова Смика Силјанова Нина Кирсанова Т. Петковска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат