Наслов:

ВТОР КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО ОВАА СЕЗОНА


Издадено на: 28.10.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3741 | Страна: 5

Програма:
Увертира од операта „Волшебна флејта“ од Волфганг Амадеус Моцарт, Шпанска симфонија од Едуар Лало, Симфонија бр. 5 „Реформаторска“ од Феликс Менделсон
Учесници:
Тодор Скаловски - диригент, Р. Македонија; Иван Попов - виолина, Бугарија

Клучни зборови:
„Реформаторска“ 1956 Бранко Каракаш Волфганг Амадеус Моцарт Дом на ЈНА Едуард Лало Иван Попов опера Волшебна флејта Симфонија бр. 5 Скопска филхармонија Тодор Скаловски Увертира Феликс Менделсон Шпанска симфонија

Оригинален извадок: