Наслов:

КОНЦЕРТ НА РОМАНСКИ ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЛ „БАРБУ ЛАУТАРУ“


Издадено на: 24.10.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3737 | Страна: 4

Програма:
Неколку оркестарски свити, „Хоро Стакато“, „Гајда“, „Препелица“ и др.
Учесници:
Фолклорен ансамбл „Лаутару Барбу“, Романија; солисти: Марија Танасе, Емил Гавриш, Јуан Луца Јовица, Дамјан Лука, Јанел Будиштеану

Клучни зборови:
1956 Бранко Каракаш Гајда тарагота Дом на ЈНА Емил Гавриш Јанел Будиштеану Јовица Дамјан Лука Јуан Луца Марија Танасе Нику Станеску оркестарски свити Препелица фолклор ансамбл Барбу Лаутару Хоро Стакато

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат