Наслов:

СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ НА АНА ЛИПША


Издадено на: 21.10.1956
Автор: Владо Атанасов
Периодика: Разгледи
Број: 22 | Страна: 10

Програма:
Георг Фридрих Хендл: „Ецио“, „Ксеркс“, Франц Шуберт: „Тартаруса“, Гусрав Малер: „Песни за мртвите деца“, Благоја Ивановски: Полската куќичка, Властимир Николовски: „Чавкар војвода“,
Учесници:
Ана Липша, Ладислав Палфи

Клучни зборови:
„Ецио“ „Ксеркс“ „Песни за мртвите деца“ „Тартаруса“ „Чавкар војвода“ 1956 Ана Липша Благоја Ивановски Владо Атанасов Властимир Николовски Георг Фридрих Хендл Гусрав Малер Ладислав Палфи Полската куќичка Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат