Наслов:

КОНЦЕРТ НА ДАВИД ОЈСТРАХ


Издадено на: 21.10.1956
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Разгледи
Број: 22 | Страна: 4

Програма:
Сергеј Прокофјев: Соната за виолина и пијано во Еф мол, Лудвиг ван Бетовен: Соната за виолина и пијано број 1 во Де дур опус 12, Јоханес Брамс: Соната за виолина и пијано во Де мол, Ѓузепе Тартини: Соната за виолина и пијано во Ге мол „Ѓаволски трилер“,
Учесници:
Давид Ојстрах, виолина, Владимир Јампол, пијано

Клучни зборови:
1956 Драгослав Ортаков Сергеј Прокофјев Ѓузепе Тартини Јоханес Брамс Лудвиг ван Бетовен Соната за виолина и пијано број 1 во Де дур опус 12 Соната за виолина и пијано во Ге мол „Ѓаволски трилер“ Соната за виолина и пијано во Де мол Соната за виолина и пијано во Еф мол

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат