Наслов:

НЕИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА


Издадено на: 26.09.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3709 | Страна: 4

Програма:
Опера „Лучија ди Ламермур“ од Гаетано Доницети
Учесници:
Ино Перишиќ–диригент, Р. Хрватска; солисти: Зина Креља, Артур Сурејман, Анте Жмигиќ, Јордан Тодоровски, Методија Илиевски, Марија Христова

Клучни зборови:
1956 Анте Жмигиќ Артур Сурејман Бранко Каракаш Бранко Костовски Гаетано Доницети Даворин Жупаниќ Зина Креља Ино Перишиќ Јордан Тодоровски Ладислав Перлдик Лучија ди Ламермур Марија Христова Методија Илиевски Скопска опера

Оригинален извадок: