Наслов:

КОНЦЕРТ НА ПИЈАНИСТОТ ТОТЈО ЛАЗАРОВ ОД СОФИЈА


Издадено на: 14.09.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3697 | Страна: 4

Програма:
Соната во Це дур од Доменико Скарлати, Скерцо во Ха мол од Фредерик Шопен, „Шпанска рапсодија“ од Франц Лист, Фантазија и фуга од Јохан Себастијан Бах/Франц Лист, Три прелудиуми од Клод Дебиси, „Интермецо“ од Панчо Владигеров, „Прелудиј“ од Л. Пипков
Учесници:
Тотјо Лазаров - пијано, Софија

Клучни зборови:
1956 Бранко Каракаш Дом на ЈНА Доменико Скарлати Интермецо Јохан Себастијан Бах Клод Дебиси Панчо Владигеров Пип Прелудиј Скерцо Ха мол Соната Це дур Тотјо Лазаров Три прелудиуми Фантазија Франц Лист Фредерик Шопен фуга Шпанска рапсодија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат