Наслов:

„ТАНЕЦ“ ВО СКОПЈЕ


Издадено на: 12.08.1956
Автор: Тома Прошев
Периодика: Разгледи
Број: 17 | Страна: 1

Програма:
„Тешкото“, „Шопска петорка“, „Шесторката“, „Црногорка“, „Далматинско“, Славонско, „Шота“, „Русалиско“, “Арамиско“
Учесници:
Ансамбл „Танец“

Клучни зборови:
„Далматинско“ „Русалиско“ „Црногорка“ „Шесторката“ „Шота“ 1956 Ансамбл „Танец“ арамиско Славонско Тешкото Тома Прошев Шопска петорка

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат