Наслов:

ПО ПОВОД КОНЦЕРТОТ HA СОВРЕМЕНА ЗАБАВНА МУЗИКА


Издадено на: 18.07.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3639 | Страна: 4

Програма:
Популарни мелодии како што се: „Шармен“ од Полак, „Твојата прегратка“ од Џорџ Гершвин, „Ако ме напуштиш“ од Мичел Емер, „Сината лагуна“ од Ерик Коутс, „Современа рапсодија“ од Љубомир Бранѓолица, Концертна фантазија од Ненад Ковачевиќ
Учесници:
Радослав Спасовски - кларинет, Р. Македонија; Ладислав Палфи - пијано, Р. Македонија; Тодор Скаловски - диригент, Р. Македонија; Драган Ѓаконовски - диригент, Р. Македонија; солисти: Љупка Апостолова, Велко Трпчевски

Клучни зборови:
1956 Ако ме напуштиш Бранко Каракаш Велко Трпчевски Драган Ѓаконовски Ерик Коутс Концертна фантазија Ладислав Палфи Љубомир Бранѓолица Љупка Апостолова Мичел Емер Ненад Ковачевиќ Радослав Спасовски Сината лагуна Скопска филхармонија современа забавна музика Современа рапсодија Твојата прегратка Тодор Скаловски Џорџ Гершвин Шармен Полак

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат