Наслов:

ЗАВРШУВА КОНЦЕРТНАТА СЕЗОНА ВО СКОПЈЕ


Издадено на: 15.07.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3636 | Страна: 5

Програма:
„Современа рапсодија“ од Љубомир Бранѓолица и „Концертна фантазија“ од Ненад Ковачевиќ, како и забавни мелодии од Џорџ Гершвин; Бланк; Емер; Колст; Полак; Маик; Кугат и др.
Учесници:
Радослав Спасовски - кларинет, Р. Македонија; Гудачки оркестар на МФ, Р. Македонија; Секстет на оркестар при Околиски народен одбор, Р. Македонија; Љупка Апостолова - сопран, Р. Македонија; Велко Трпчески–баритон, Р. Македонија; Ладислав Палфи–пијано, Р. Македонија; Тодор Скаловски–диригент, Р. Македонија; Драган Ѓаконовски–аранжман

Клучни зборови:
1956 Бланк Емер Бостонска филхармонија Бранко Каракаш Велко Трпчески Гершвин Гудачки оркестар на Македонска филхармонија Драган Ѓаконовски Колст Полак Концертна фантазија Ладислав Љубомир Бранѓолица Љупка Апостолова Маик Кугат Ненад Ковачевиќ оперски оркестар Палфи Радослав Спасовски Секстет на оркестар при Околиски народен одбор Скопска опера Скопска филхармонија Современа рапсодија Тодор Скаловски Трпчевски Џорџ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат