Наслов:

КАМЕРНИОТ КОНЦЕРТ НА ПОСТАРИТЕ КОМПОЗИТОРИ


Издадено на: 15.07.1956
Автор: Драган Бојаџиев
Периодика: Разгледи
Број: 15 | Страна: 11

Програма:
Гудачки квартет од Глигор Смокварски, Песна за глас и клавир од Александар Линин, Дувачки квартет од Ромулус Богосављевиќ, „Ленка“ од Киро Глигоров, „Љубов“ и Две минијатури од Петре Богданов-Кочко, Анданте од Тодор Скаловски, „Вардар“ и Пасторала од Трајко Прокопиев
Учесници:
Живко Фирфов–пијано и други

Клучни зборови:
„Гудачки квартет“ 1956 Александар Линин Анданте Вардар Глигор Смокварски Две минијатури Дувачки квартет Живко Фирфов Киро Глигоров Ленка Љубов Пасторала Песна Петре Богданов Кочко Ромулус Богосављевиќ Тодор Скаловски Трајко Прокопиев

Оригинален извадок: