Наслов:

ГОЛЕМ ФЕСТИВАЛ НА ХОРОВИ ВО АП ВОЈВОДИНА


Издадено на: 13.06.1956
Автор: Илија Николовски
Периодика: Разгледи
Број: 12 | Страна: 10

Програма:
Исидор Баиќ: „Српкиња“, „Српски звуци“, Стеван Мокрањац: Втора Руковет,
Учесници:
Хор на КУД „Шандор Петефи“ од Сомбор, Хор на КУД „Олга Петров“ од Нови Сад, Хор на КУД „Светозар Марковиќ“ од Нови Сад, Хор на КУД „Железничар“ од Нови Сад, Пеачко друштво од Бачка Паланка, Српско пејачко друштво пд Сомбор, Хор на КУД „Жарко Зрењанин“ од Вршац,

Клучни зборови:
„Српски звуци“ 1956 Илија Николовски Исидор Баиќ: „Српкиња“ Пеачко друштво од Бачка Паланка Српско пејачко друштво пд Сомбор Стеван Мокрањац: Втора Руковет Хор на КУД „Жарко Зрењанин“ од Вршац Хор на КУД „Железничар“ од Нови Сад Хор на КУД „Олга Петров“ од Нови Сад Хор на КУД „Светозар Марковиќ“ од Нови Сад Хор на КУД „Шандор Петефи“ од Сомбор

Оригинален извадок: