Наслов:

„ОХРИДСКА ЛЕГЕНДА“


Издадено на: 03.06.1956
Автор: Тихомир Титизов
Периодика: Разгледи
Број: 12 | Страна: 1

Програма:
Стеван Христиќ: „Охридска легенда“
Учесници:
Балетот при операта на Скопскиот народен театар, Макс Кирбос кореограф, Јанка Атанасова, Натка Пенушлиска, Јован Пашти, Боро Младеновиќ, Дина Костич, Јелица Поповска, Лилјана Дуловиќ, Марица Ристиќ, Рајко Пакашки, Вера Божинова, Стеван Демиров, Томе Владимировски сценограф, Даворин Жупаниќ диригент,

Клучни зборови:
1956 Балетот при операта на Скопскиот народен театар Боро Младеновиќ Вера Божинова Даворин Жупаниќ Дина Костич Јанка Атанасова Јелица Поповска Јован Пашти Лилјана Дуловиќ Макс Кирбос Марица Ристиќ Натка Пенушлиска Рајко Пакашки Стеван Демиров Стеван Христиќ Тихомир Титизов Томе Владимировски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат