Наслов:

ДВАЈЦА МЛАДИ УМЕТНИЦИ НА КОНЦЕРТОТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 01.06.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3593 | Страна: 4

Програма:
Увертира „Егмонт“ од Лудвиг ван Бетовен, Симфонија бр. 4 во Де мол од Роберт Шуман, Концерт за пијано и оркестар во Це дур од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Мерал Али - пијано, Р. Македонија; Фолкер Вангенхајм - диригент, Германија

Клучни зборови:
1956 Бранко Каракаш Волфганг Амадеус Моцарт Дом на ЈНА Игор Маркијевич Концерт пијано и оркестар Це дур Лудвиг ван Бетовен Мерал Али Фолкер Вангенхајм Роберт Шуман Симфонија бр. 4 Де мол Скопска филхармонија Увертира Егмонт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат