Наслов:

КОНЦЕРТ НА ЈАПОНСКАТА ПИЈАНИСТКА КИОКО ТАНАКА


Објавено на: 16.05.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3577 | Страна: 4

Програма:
Соната во Це дур од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната во Це дур од Лудвиг ван Бетовен, Токата од Францис Пуланк, Прелудиуми од Клод Дебиси, Скерцо во Цис мол, Ноктурно во Ф дур и Балада во Ф мол од Фредерик Шопен, Мефисто валцер од Франц Лист
Учесници:
Киоко Танака - пијано, Јапонија

Клучни зборови:
Соната Це дур Францис Пуланк Прелудиуми Бранко Каракаш Клод Дебиси Лудвиг ван Бетовен Скерцо Цис мол Ноктурно Ф дур Волфганг Амадеус Моцарт Балада Ф мол Токата Фредерик Шопен 1956 Мефисто валцер. Франц Лист. Киоко Танака Концертна дирекција НРМ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат