Наслов:

ЖИВОИН ЗДРАВКОВИЌ КАКО ИНТЕРПРЕТАТОР НА ЦЕЗАР ФРАНК


Издадено на: 06.05.1956
Автор: Владо Атанасов
Периодика: Разгледи
Број: 10 | Страна: 6

Програма:
Петар Илич Чајковски: Увертира фантазија „Ромео и Јулија“, Петар Коњовиќ: „Триптихон“, Цезар Франк: Симфонија во Де мол,
Учесници:
Скопска филхармонија, Живоин Здравковиќ,

Клучни зборови:
1956 Владо Атанасов Живоин Здравковиќ Коњовиќ Скопска филхармонија Франк Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат