Наслов:

МАКЕДОНСКИ КОМПОЗИТОРИ


Издадено на: 06.05.1956
Автор: Драган Бојаџиев
Периодика: Разгледи
Број: 10 | Страна: 6

Програма:
Благоја Ивановски: Мала македонска суита, Минијатури за пијано, Тома Прошев: Класична суита, Томислав Зографски: Сонатина ин Це за две пијана, Десет минијатури за пијано, Ладислав Палфи: „Приспивна песна“, Властимир Николовски: Токата за пијано, „Чафкар војвода“,
Учесници:
Абдурахман Мелар, Станисллава Наумова, Милица Шперовиќ, Лилјана Копачкова, Жана Мијатовиќ, Дара Алчева, Ана Липша Тофовиќ, Лепша Бојаџиева,

Клучни зборови:
1956 Абдурахман Мелар Ана Липша Тофовиќ Благоја Ивановски Властимир Николовски Дара Алчева Драган Бојаџиев Жана Мијатовиќ Ладислав Палфи Лепша Бојаџиев Лилјана Копачкова Милица Шперовиќ Станисллава Наумова Тома Прошев Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат