Наслов:

МАЈСКИ ФЕСТИВАЛ


Издадено на: 06.05.1956
Автор: Тома Прошев
Периодика: Разгледи
Број: 10 | Страна: 12

Програма:
Бруно Бјелински, Клод Дебиси, Телеман, Вивалди, Моцарт: Увертира кон операта „Грабнувањето од сарајот“, Клавирски концерт во Г дур, Симфонија „Хафнер“,
Учесници:
Снежана Органџиева, Снежана Муратовска, Серафим Муратовски, Камерен ансамбл на Академијата во Загреб,

Клучни зборови:
1956 Бруно Бјелински Вивалди Камерен ансамбл на Академијата во Загреб Клод Дебиси Моцарт Серафим Муратовски Снежана Муратовска Снежана Органџиева Телеман Тома Прошев

Оригинален извадок: