Наслов:

ДВА СЛАБО ПОСЕТЕНИ КОНЦЕРТИ


Издадено на: 04.05.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3565 | Страна: 4

Програма:
„Коштана“ (два става) од Петар Коњовиќ, Увертира од „Ромео и Јулија“ од Петар Илич Чајковски, Симфонија во Де мол од Цезар Франк, Чакона од Јохан Себастијан Бах/Феручио Бузони, Соната во Ха мол оп. 58 од Фредерик Шопен, Соната оп. 21 од Јозеф Сук, Два прелудиума и етида од Милутин Раденковиќ
Учесници:
Скопска филхармонија, Р. Македонија; Живојин Здравковиќ - диригент, Србија; Ружица Ранковиќ-Ковачевиќ - пијано, Србија

Клучни зборови:
1956 Бранко Каракаш Два прелудиума етида Јозеф Сук Јохан Себастијан Бах Коштана Милутин Раденковиќ Петар Илич Чајковски Петар Коњовиќ Ромео и Јулија Ружица Ранковиќ-Ковачевиќ Симфонија во Де мол Скопска филхармонија Живојин Здравковиќ Соната во Ха мол оп. 58 Соната оп. 21 Феручио Бузони Фредерик Шопен Цезар Франк Чакона

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат