Наслов:

ОПЕРАТА ” ПРОДАДЕНА НЕВЕСТА” ОДНОВО НА СКОПСКАТА СЦЕНА


Издадено на: 29.04.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3562 | Страна: 4

Програма:
Беджих Сметана: Опера „Продадена невеста“
Учесници:
Трајко Прокопиев - диригент, Р. Македонија; солисти: Зина Креља, Боро Ацевски, Марија Скаловска, Оскар Зорниќ, Коста Шуваковиќ, Станко Липша, Евдокија Медведова, Данте Шакви, Калина Милошевска, Јордан Тодоровски, Стефан Демиров

Клучни зборови:
1956 Беджих Сметана Боро Ацевски Бранко Каракаш Даворин Жупаниќ Данте Шакви Евдокија Медведова Зина Креља Јовановиќ Јордан Тодоровски Калина Милошевска Коста Шуваковиќ Марија Скаловска Оскар Зорниќ Продадена невеста Станко Липша Стефан Демиров Трајко Прокопиев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат