Наслов:

ЗИНА КРЕЉА–ИНТЕРПРЕТАТОР НА СОЛО ПЕСНА


Издадено на: 22.04.1956
Автор: Владо Атанасов
Периодика: Разгледи
Број: 9 | Страна: 12

Програма:
Јозеф Хајдн: Рецитатив и арија од ораториумот „Раѓање на светот“, Франц Шуберт: „Беспокојна љубов“, Едвард Григ: „Јас те сакам“, Роберт Шуман: „Месечина“, Тодор Скаловски: „Приспивна песна“
Учесници:
Зина Креља,

Клучни зборови:
1956 Владо Атанасов Григ Скаловски Хајдн Шуберт Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат