Наслов:

КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКИ КОМПОЗИТОРИ


Издадено на: 22.04.1956
Автор: Н.Н.
Периодика: Разгледи
Број: 9 | Страна: 11

Програма:
Благоја Ивановски: Клавирски минијатури, „Јунак и бука“ Ладислав Палфи: „Командант Сава“, Властимир Николовски: Три пиеси, Токата, „Чавкар војвода“ Томислав Зографски: Минијатури за пијано, Тома Прошев: Класична суита
Забелешка:
најава, непознат автор

Клучни зборови:
„Јунак и бука“ Ладислав Палфи „Командант Сава“ „Чавкар војвода“ Томислав Зографски 1956 Благоја Ивановски Властимир Николовски Клавирски минијатури Класична суита Минијатури за пијано Токата Тома Прошев Три пиеси

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат