Наслов:

ХЕНРИК ШЕРИНГ


Издадено на: 22.04.1956
Автор: Владо Атанасов
Периодика: Разгледи
Број: 9 | Страна: 12

Програма:
Лудвиг Ван Бетовен: Соната опус 12 број 2, Јохан Себастијан Бах: Соло соната број 3, Сергеј Прокофјев: Соната во Де дур број 2, Сабре Марокен: Приспивна песна, Халфтер: Циганска игра,
Учесници:
Хенрик Шеринг виолина, Андреја Прегер пијано

Клучни зборови:
1956 Андреја Прегер Бах Бетовен Владо Атанасов Прокофјев Сабре Марокен Халфтер Хенрик Шеринг

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат