Наслов:

КОНЦЕРТ НА МЕКСИЧКИОТ ВИОЛИНИСТ ХЕНРИ ШЕРИНГ


Објавено на: 13.04.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3546 | Страна: 4

Програма:
Соната оп. 12 бр. 3 од Лудвиг ван Бетовен, Соната во Це дур од Јохан Себастијан Бах, Соната бр. 2 во Де дур од Сергеј Прокофјев, Приспивна од Хозе Сабре Марокин, Цигански игри од Ернесто Халфтер
Учесници:
Хенри Шеринг - виолина, Франција; Андреј Прегер - пијано, Србија

Клучни зборови:
Бах Халфтер Каракаш Маркин Хенри Шеринг - виолина Франција; Андреј Прегер - пијано 1956 Прокофјев Бетовен Србија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат