Наслов:

ЛОШ КОНЦЕРТ–ДОБРА ПОУКА


Издадено на: 08.04.1956
Автор: Властимир Николовски
Периодика: Разгледи
Број: 8 | Страна: 7

Програма:
Волфганг Амадеус Моцарт: Концерт за пијано и оркестар, Вичеслав Новак: Словачка суита, Лудвиг Ван Бетовен: Симфонија број 8, Рихард вагнер: Предигра кон операта „Танхојзер“
Учесници:
Скопска филхармонија, Предраг Милошевиќ диригент, Вера Шосбергер пијано

Клучни зборови:
1956 Вера Шосбергер Вичеслав Новак Властимир Николовски Волфганг Амадеус Моцарт Концерт за пијано и оркестар Лудвиг ван Бетовен Предигра кон операта „Танхојзер“ Предраг Милошевиќ Рихард Вагнер Симфонија број 8 Скопска филхармонија Словачка суита

Оригинален извадок: