Наслов:

КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 06.04.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3539
Програма:
Словачка суита од Вичеслав Новак, Концерт за пијано и оркестар во Бе дур од Волфганг Амадеус Моцарт, Симфонија бр. 8 од Лудвиг ван Бетовен, Увертира од операта „Танхојзер“ од Рихард Вагнер
Учесници:
Скопска филхармонија, Р. Македонија; Предраг Милошевиќ - диригент, Србија; Вера Шозбергер - пијано, Србија

Клучни зборови:
1956 Бе дур Бранко Каракаш Вера Шозбергер Вичеслав Новак Волфганг Амадеус Моцарт Концерт за пијано и оркестар Лудвиг ван Бетовен Предраг Милошевиќ Рихард Вагнер Симфонија бр. 8 Скопска филхармонија Словачка суита Танхојзер Увертира

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат