Наслов:

ГОСТУВАЊЕ НА БОРИС УЗУНОВ


Издадено на: 25.03.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3528 | Страна: 5

Програма:
Операта „Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
Борис Узунов - тенор, Бугарија; останати солисти: Ана Иванишевиќ,Теа Лавренчевиќ, Коста Шуваковиќ, Анте Жмигиќ, Методија Илиевски; Корадо Бенвенути–диригент

Клучни зборови:
1956 Аида Ана Иванишевиќ Анте Жмигиќ Борис Узунов Бранко Каракаш Корадо Бенвенути Коста Шуваковиќ Методија Илиевски Теа Лавренчевиќ Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат