Наслов:

КОНЦЕРТ НА ЈУРИЈ БУКОВ


Издадено на: 11.03.1956
Автор: Петре Богданов-Кочко
Периодика: Разгледи
Број: 6 | Страна: 11

Програма:
Јохан Себастијан Бах: Чакона, Фредерик Шопен, Габриел Форе: Ноктурно, Клод Дебиси: Потонатата катедрала, Панчо Владигеров: Елегија, Франц Лист
Учесници:
Јуриј Буков пијано (Бугарија)

Клучни зборови:
1956 Габриел Форе Јохан Себастијан Бах Јуриј Буков Клод Дебиси Панчо Владигеров Петре Богданов Кочко Франц Лист Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат