Наслов:

КОНЦЕРТ HA МАКС POCTAЛ


Издадено на: 11.03.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3513 | Страна: 5

Програма:
Соната оп. 173 бр. 3 во Ге мол од Франц Шуберт, „Зимска приказна“ од Сергеј Прокофјев, „Поема“ од Ернест Шосон, „Хабанера“ од Морис Равел, „Романски игри“ од Бела Барток, „Куази балада“, „Апасионата“, „Ун поко тристе“ и „Бурлеска“ од Јозеф Сук, „Етида во квинти“ од Макс Ростал, „20 капричо“ од Николо Паганини, „Шпански игри“ од Енрике Гранадос, „Интермецо“ од Роберт Шуман
Учесници:
Макс Ростал - виолина, Австрија ; Андреј Прегер - пијано, Србија

Клучни зборови:
1956 20 капричо Андреј Прегер Апасионата Бела Барток Бранко Каракаш Бурлеска Енрике Гранадос Ернест Шосон Етида во квинти Зимска приказна Интермецо Јозеф Сук Куази балада Макс Ростал Морис Равел Николо Паганини Поема Роберт Шуман Романски игри Сергеј Прокофјев Соната оп. 173 бр. 3 во Ге мол Ун поко тристе Франц Шуберт Хабанера Шпански игри

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат