Наслов:

„АНДРЕ ШЕНИЕ“ – HOBA ПРЕМИЕРА HA СКОПСКАТА ОПЕРА


Издадено на: 09.03.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3513 | Страна: 4

Програма:
Операта „Андре Шение“ од Умберто Џордано
Учесници:
Даворин Жупаниќ–диригент; Солисти: Бахрија Нури Хаџиќ, Оскар Зорник, Анте Жмигиќ, Ана Липша - Тофовиќ, Tea Ловренчевиќ, Калина Милошевска, Коста Шуваковиќ, Данте Шакви, Методи Илиевски, Боро Ацевски, Јордан Тодоровски, Михо Христовски, Томе Мартиновски, Стефан Демирев

Клучни зборови:
1956 Tea Ловренчевиќ Ана Липша Тофовиќ Андре Шение Анте Жмигиќ Бахрија Нури Хаџиќ Боро Ацевски Бранко Каракаш Василие Поповиќ Цицо Даворин Жупаниќ Данте Шакви Јордан Тодоровски Калина Милошевска Коста Шуваковиќ Методи Илиевски Мира Глишиќ Михо Христовски Оскар Зорник Скопска опера Стефан Демирев Томе Мартиновски Умберто Џордано

Оригинален извадок: