Наслов:

КОНЦЕРТ НА БУГАРСКИОТ ПИЈАНИСТ ЈУРИ БУКОВ


Издадено на: 01.03.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3506 | Страна: 4

Програма:
Чакона од Јохан Себастијан Бах/Феручио Бузони, Фантазија оп. 49 бр. 1, Две мазурки и Скерцо во Ха мол бр.1 од Фредерик Шопен, Ноктурно бр.1 од Габриел Форе, „Урнатата катедрала“ од Клод Дебиси, Елегии од Панчо Владигеров, „Закоп“ и „12 рапсодии“ од Франц Лист
Учесници:
Јуриј Буков - пијано, Бугарија

Клучни зборови:
12 рапсодии 1956 Бранко Каракаш Габриел Форе Две мазурки Елегии Закоп Јохан Себастијан Бах Јуриј Буков Клод Дебиси Ноктурно бр.1 Панчо Владигеров Скерцо во Ха мол бр.1 Урнатата катедрала Фантазија оп. 49 бр. 1 Феручио Бузони Франц Лист Фредерик Шопен Чакона

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат